Even bijpraten… over de fiscus op bezoek

Donderdag 4 juli 2019 van 17.00 uur tot 19.00 uur
Even bijpraten… over de fiscus op bezoek. Bij Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen

Menig ondernemer heeft het in zijn leven al één of meerdere keren aan de hand gehad: een boekenonderzoek door de Belastingdienst, die aan de hand van de administratie en ogenschijnlijk onschuldige vragen en verzoeken, de juistheid van de ingediende aangiften komt beoordelen.

Maar weet u eigenlijk wel wat uw rechten en uw plichten bij zo’n boekenonderzoek zijn? Moet u bijvoorbeeld op alle vragen van de inspecteur antwoorden? Mag de inspecteur onbeperkt gegevens uit uw systeem halen? Wat kunnen de consequenties zijn van een boekenonderzoek? En wat kunt u verwachten nu de systemen van de overheid, waaronder die van de Belastingdienst, steeds meer algoritmes gebruiken?

Zomaar wat vragen die mede bepalend kunnen zijn voor een (relatief) feilloos verloop van het boekenonderzoek dan wel een escalatie. Bent u benieuwd naar de antwoorden op deze vragen, dan is deze bijpraatsessie wellicht iets voor u.

Het programma is als volgt:
16.30 uur inloop, koffie en thee
17.00 uur welkom
17.05 uur presentatie door Hans Wiggers, Richard Beune en Andrea Faber
18.05 uur vragen en discussie
18.30 uur drankje en napraten
19.00 uur sluiting

Wilt u deelnemen aan de bijpraatsessie over de fiscus op bezoek op 4 juli a.s., dan graag een e-mailtje aan evenbijpraten@wiggersfaber.nl. Wilt u een introducee meenemen dan verzoeken wij u hem/haar eveneens op te geven onder vermelding van zijn/haar persoons- en bedrijfsgegevens.

Wij organiseren elke twee maanden een bijpraatsessie over een onderwerp dat voor u van belang kan zijn. De exacte datum van de eerstvolgende sessie is nog niet bekend, maar zal naar verwachting in september plaatsvinden. Uiteraard ontvangt u daarover te zijner tijd nadere informatie van ons.

Graag tot ziens op 4 juli 2019!

 

P.S. Deze bijpraatsessie zou plaatsvinden op 6 juni 2019. Helaas is dat door de vakantieperiode niet haalbaar.