DISTRIBUTIE EN FRANCHISING

Voor het vermarkten van producten en diensten zijn verschillende opties mogelijk. Als we kijken naar de juridische achtergrond van de mogelijkheden zien we echter grote verschillen.

Zo kan er gebruik worden gemaakt van distributeurs of franchisenemers. Een distributeur handelt voor eigen rekening. De risico’s die hiermee gepaard zijn, komen (meestal) ook voor zijn rekening. Bij franchising geeft de franchisegever tegen betaling een recht aan de franchisenemer om gebruik te maken van de franchiseformule. Afhankelijk van het type product of dienst kan bepaald worden hoe deze het best in de markt kan worden gezet.

DE PRAKTIJK

Bij het opzetten van langdurige relaties moet van tevoren goed bekeken worden welke overeenkomsten er precies worden gesloten. Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen helpt u met het kiezen van een strategie en het in kaart brengen van de juridische verwikkelingen rondom de betreffende distributievorm. We adviseren u bij het opstellen of beoordelen van contracten, maar helpen u ook als u juist een contract wilt beëindigen. Ook als er geschillen in een samenwerking ontstaan, staat Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen u bij.

WAAR KUNNEN WIJ U NOG MEER MEE HELPEN?

  • Strategiebepaling en keuze van een distributievorm
  • Beoordelen en opstellen van distributiecontract
  • Beoordelen en opstellen van franchisecontract
  • Onderhandelingen over contractovername of –beëindiging

Contact

Mercurion 20 I
6903 PZ Zevenaar

Tel. +31 (0)316 52 77 52
Fax. +31 (0)316 52 53 40

info@wiggersross.nl
Kvk. 64734552
BTW. NL8558.07.301.B01

DISTRIBUTIE EN FRANCHISING ADVOCATEN

MR. R.H. VAN DE BEETEN

MR. K. KLAASEN