MR. B.B.P.J.M. DERKS

Advocaat sinds 2020

Het mooiste aan advocaat zijn, vind ik dat je iemand kunt helpen met het vinden van een oplossing voor een probleem.

Een oplossing die hij- of zijzelf niet had kunnen bedenken. Ook houd ik van de hectiek van de faillissementspraktijk.

Ik ben doelgericht en daadkrachtig met oog voor de inhoud. Ik ben rustig van aard en stressbestendig, en gedreven om de beste resultaten te behalen voor mijn cliënten.

Het leuke aan Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen is de diversiteit binnen het team. En we zijn volop in ontwikkeling. Het gevoel van samen aan het kantoor bouwen, en mee mogen denken. Dat vind ik gaaf.

In mijn vrije tijd probeer ik iedere dag minimaal dertig minuten te bewegen. Ik doe ook aan krachttraining. Verder houd ik van gezelligheid met mijn vrienden: ergens een hapje eten, wandelen of een spelletjesavond.

Verder ben ik in juni 2022 benoemd tot secretaris van de Vereniging Jonge Balie Gelderland en ben ik lid van de Vereniging van Jonge Insolventierecht Advocaten (JIRA).

CONTACTINFORMATIE

E-mail: derks@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52

MR. R.F. FEENSTRA

Advocaat sinds 2000

Peace of mind. Dat is wat cliënten ervaren wanneer ze met mij samenwerken.

Ik combineer mijn analytisch vermogen met een commerciële en ook een strategische blik. Qua perspectief kan ik in- en uitzoomen. Ik heb een competitieve instelling en ga oplossingsgericht te werk.

Ik houd van de onvoorspelbaarheid van mijn beroep. Geen dag is hetzelfde. Iedere casus is anders en vraagt om een frisse blik en een creatieve oplossing.

Werken bij Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen betekent voor mij mezelf kunnen zijn en mijzelf ontwikkelen. Het team zet zich gezamenlijk in voor het beste resultaat, we steunen elkaar in drukke tijden. En gelukkig is er altijd ruimte voor een grap.

Verder ben ik sinds april 2018 bestuurslid van INSOLAD. Dat is de specialisatievereniging voor Insolventierecht Advocaten. De leden zijn ervaren advocaten, die aantoonbaar deskundig zijn op het terrein van het insolventierecht en herstructureringen. Binnen het bestuur bekleed ik nu de functie van penningmeester.

In mijn vrije tijd restaureer ik klassieke Volvo’s. Van onderdelenjacht tot lassen: ik ga er helemaal in op. Ook reis ik graag, bij voorkeur met een van mijn oldtimers. Ik pak regelmatig de racefiets naar kantoor en ben minimaal eenmaal per jaar met mijn gezin te vinden op het mooie waddeneiland Ameland.

CONTACT GEGEVENS

E-Mail: feenstra@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52
Mobiel: (06) 11 01 29 17

MR. L.M. KOK

Advocaat sinds 2021

Leonie Kok heeft haar studie Nederlands Recht met de masterspecialisatie Burgerlijk Recht gevolgd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarbij heeft zij zich speciaal toegelegd op het contractenrecht, huurrecht en personen- en familierecht. Tijdens haar studie heeft Leonie bij verschillende advocatenkantoren ruime ervaring als juridisch medewerkster opgedaan alvorens zij de overstap maakte naar Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen.

Leonie is in 2021 beëdigd als advocaat. Zij adviseert en, indien nodig, procedeert voor ondernemers en particulieren op het gebied van algemeen civiel recht.

OPLEIDING

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HBO-Rechten)
Radboud Universiteit Nijmegen

CONTACTINFORMATIE

E-mail: kok@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52

MR. T.S. WEIJERS

Advocaat sinds 2017

Tom Weijers heeft zijn studie Nederlands Recht met de masterspecialisatie privaatrecht gevolgd aan de Universiteit van Maastricht. Daarbij heeft hij zich speciaal toegelegd op het ondernemingsrecht en het insolventierecht. Na zijn studie heeft Tom enige tijd gewerkt in de insolventiepraktijk van een middelgroot kantoor in Utrecht alvorens hij de overstap maakte naar Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen.

Tom is in 2017 beëdigd als advocaat. Hij adviseert en procedeert voor ondernemers en particulieren op het gebied van handelsgeschillen, insolventierecht en algemeen civiel recht. Daarnaast is Tom betrokken bij de afwikkeling van diverse faillissementen en surseances.

BIJZONDERHEDEN

Plaatsvervangend secretaris Raad van Toezicht Oost NVM
Lid commissie Young LINDUS

OPLEIDING

Universiteit Maastricht
Specialisatieopleiding Insolventierecht voor Curatoren (CPO)

CONTACTINFORMATIE

E-mail: weijers@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52

MR. H.J.D. TER WAARBEEK

Advocaat sinds 1999

Henk-Jan ter Waarbeek studeerde in 1999 af aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen in de hoofdrichtingen privaatrecht en strafrecht. Sindsdien is hij advocaat. Henk-Jan heeft zich gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, insolventierecht en arbeidsrecht. Henk-Jan is vennoot van Wiggers Ross Advocaten | Belastingkundigen. In zijn proces- en adviespraktijk staat Henk-Jan veelal ondernemingen bij, maar daarnaast ook particulieren. Zijn werkzaamheden spitsen zich toe op het ondernemingsrecht, handelsgeschillen, arbeidsrecht, insolventierecht en (bestuurders)aansprakelijkheid, zowel binnen als buiten faillissement. Hij begeleidt reorganisaties en adviseert bedrijven in moeilijkheden. Henk-Jan wordt regelmatig door verschillende rechtbanken benoemd tot bewindvoerder en curator.

Henk-Jan is lid van INSOLAD, de Vereniging Insolventierecht Advocaten. Hij voltooide in 2008 de specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie en in 2011 de opleiding Financiële Economie voor Curatoren.

BIJZONDERHEDEN

Lid van de Vereniging Insolventierecht Advocaten (INSOLAD)

OPLEIDING

Rijksuniversiteit Groningen Privaatrecht en Strafrecht
Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht
Cursus Financiële Economie voor Curatoren bij INSOLAD

CONTACTINFORMATIE

E-mail: terwaarbeek@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52

MR. K. KLAASEN

Advocaat sinds 2012

Koen Klaasen heeft zijn studie Nederlands Recht met de masterspecialisatie ondernemingsrecht gevolgd en afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn specialisaties liggen in het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht in brede zin, daaronder begrepen het vennootschapsrecht en bedrijfsovernames. Hij treedt in het arbeidsrecht op voor zowel werkgevers als werknemers, onder meer op het gebied van reorganisaties, individuele ontslagen en beëindigingsregelingen.

Door zijn betrokkenheid bij meerdere netwerkclubs in de regio staat Koen in nauwe verbinding met het regionale MKB. Hij treedt echter ook op voor diverse multinationals met Nederlandse vestigingen.

Koen is voorzitter van de commissie Young LINDUS van ondernemersvereniging LINDUS, een platform voor young professionals/potentials in de regio. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Culturele Voorzieningen in de Liemers, beter bekend als Kunstwerk!, waaronder Het Musiater, de Liemerse Bibliotheek, de Volksuniversiteit Zevenaar e.o. en het Liemers Museum vallen.

BIJZONDERHEDEN

Lid Raad van Toezicht Stichting Culturele Voorzieningen in de Liemers
Voorzitter Young LINDUS
Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland (VAARA)
Lid Sociëteit Jong Ondernemend Arnhem

OPLEIDING

Radboud Universiteit Nijmegen
Grotius Specialisatieopleiding Arbeidsrecht

CONTACTINFORMATIE

E-mail: klaasen@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52

MR. M.A.A. GOCKEL-GIESKES

Advocaat van 1998-2023

Marja Gockel-Gieskes houdt zich bezig met bestuursrecht, omgevingsrecht, contractenrecht en onroerend goedrecht. De kleine lettertjes in contracten – ook wel de algemene voorwaarden genoemd – hebben haar bijzondere aandacht. Marja treedt op voor cliënten als zij te maken hebben met besluiten van de overheid.

Soms probeert zij voor een cliënt samen met een overheidsorgaan een bepaald project tot stand te brengen. Als een cliënt het niet eens is met een besluit van de overheid, staat Marja haar cliënten bij in bezwaar en beroep.

Zij heeft zich per 1 januari 2024 uitgeschreven als advocaat en zij is nu werkzaam als juridisch medewerker.

BIJZONDERHEDEN

Voorzitter van twee bezwaarcommissies buiten de Liemers
Voorheen secretaris Raad van Toezicht Oost NVM

OPLEIDING

Rijksuniversiteit Leiden

CONTACTINFORMATIE

E-mail: gockel-gieskes@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52

MR. R.H. VAN DE BEETEN

Advocaat sinds 1981

Werken voor ondernemers garandeert veel afwisseling. De één is handelaar, de andere ontwerpt software en weer een derde produceert halffabricaten voor industriële afnemers. Iedere cliënt heeft zijn of haar deskundigheid en verwacht die ook van een advocaat. Deze deskundigheid heeft Rob van de Beeten in de loop van zijn praktijk opgebouwd en gedeeld met collega’s. Vooral in de opleiding van jonge advocaten. Daarnaast heeft Rob veel geleerd in nevenfuncties. In de Eerste Kamer zat hij dicht bij het proces van wetgeving. Via bestuurlijke functies is hij goed bekend geworden met sectoren als onderwijs en woningcorporaties. Governance in bedrijven en instellingen is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Dat is goed te merken in de vele zaken waarin bestuurders van ondernemingen en instellingen aansprakelijk worden gesteld. Om dat te voorkomen is goed advies nodig, maar wel praktisch advies zodat het werkbaar blijft.

Rob’s specialisaties zitten in het ondernemingsrecht: bedrijfsovernames, samenwerkingsverbanden en vastgoed. Door zijn proceservaring kan hij goed inschatten wat wel en wat niet haalbaar is bij een rechter, maar ook wanneer bijvoorbeeld een hoger beroep wel degelijk kansen biedt.

BIJZONDERHEDEN

Voormalig lid van de Eerste Kamer van de Staten Generaal, lid Adviescommissie Herziening Wetgeving Ambtsdelicten
Voorzitter van de Vaste Commissie voor Justitie (2000-2011)
Voorzitter Raad van Commissarissen Woonstichting Vryleve (2010-2018)
Voorzitter Raad van Toezicht Kenniscentrum Europa Decentraal
Lid Raad van Toezicht Conrisq (zetel minister van Justitie en Veiligheid)
Lid Raad van Commissarissen Waterstromen B.V.
Lid van Nederlandse Vereniging van Tuchtrechtadvocaten Disciplina

OPLEIDING

Katholieke Universiteit Nijmegen (thans Radboud Universiteit Nijmegen)
Rijksuniversiteit Utrecht

CONTACTINFORMATIE

E-mail: vandebeeten@wiggersross.nl
Telefoon: (0316) 52 77 52
Mobiel: (06) 51 58 12 26